Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересно и любопитно
Автор: rt20 Категория: Забавление
Прочетен: 112249 Постинги: 58 Коментари: 16
Постинги в блога от Май, 2011 г.
 Всички обичаме да си похапваме, а много често очите ни поглъщат всичко на масата. Как да направим така, че след обеда или вечерята, да не се мразим за това, което сме излапали. Ето няколко простички съвета, които въобще не са трудни и ще ви помогнат да излъжете своя апетит.

1. По възможност купувайте по-рядко вкусни неща, за да няма какво да ви съблазнява. Не използвайте пикантни сосове, защото те отварят апетита допълнително.

2. Изпивайте по една чаша вода преди ядене – обикновена, а не газирана, сок или бира.

3. Яжте в малка чиния, тя винаги ще изглежда пълна и ще лъже очите ви.

4. Използвайте малка лъжичка и виличка – така ще се храните значително по-бавно. Доказано е, че чувството за глад изчезва едва половин час след започване на храненето.

5. Ако сте на почивка , не се нахвърляйте на шведската маса и да опитвате от всичко – първо огледайте и после си вземете от това, което действително ви се яде.

6. Всяко хранене започвайте с плодове – изядената преди ядене целулоза не само ще ви утоли глада, но ще помогне на храносмилането ( ананасите разграждат мазнините).

7. Използвайте пълнозърнест хляб, той извежда от човешкия организъм шлаки и излишъка от мазнини. Ако ви харесва, може да ядете хляба препечен.

8. Вместо гарнитура използвайте зеленчуци (обърнете внимание на доматите, те съдържат много калий, който укрепва сърдечния мускул, също и витамин С)

9. Яжте бавно, дъвчейки бавно и акуратно, правейки паузи между между различните ястия.

Така ще помагате на стомаха си, като му подавате добре сдъвкана храна за да не се измъчва да я смила.

10. Яжте само до тогава, докато ви се яде, а не непременно да ометете всичко в чинията, само и само да не останат една, две хапки.

Изпробвайте нашите съвети и …вижте сметката на прекомерния апетит!
 Източник:
Школата на живота

Категория: Забавление
Прочетен: 1182 Коментари: 0 Гласове: 0
21.05.2011 01:13 - Войната
  Незнаех че България е участвала в толкова много войни. Ами че те са цели седем страници... ( линк >Всичко войни с участието на България
Категория: Забавление
Прочетен: 980 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.05.2011 01:15
Как да победим страха?

“Всички сме предразположени към тази „болест“. Тя представлява естествена реакция на далечните ни прадеди към обкръжаващия ги свят – тайнствен, опасен и непонятен! Носим страха в гените си. Но някои се борят със страха цял живот и побеждават, а други се предават – веднага или постепенно… Човечеството е безкрайно богато, прекрасно и мъдро, да бъде щастливо му пречи само едно и това е страхът“.
 Продължение

Категория: Забавление
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове: 1
 В какво е ползата и вредата от кока-колата?

В какво е „полезността“ и „ вредността“ на кока-колата и съществува ли в действителност тайна за приготвянето на световно известната напитка?

Общоизвестен е фактът, че не се препоръчват силно газирани напитки на хора, страдащи от заболявания на стомашно-чревната система. Не си заслужава да се злоупотребява с подобни напитки, в частност с кока-кола и по причина, че излишното постъпление в организма на фосфорна киселина, съдържаща се в тях, може да предизвика дефицит на калций....
Продължи

Категория: Забавление
Прочетен: 1342 Коментари: 0 Гласове: 1

Хъркането може да бъде много неприятно за тези, които страдат от този порок и много дразнещо за техните близки и приятели. За да се намери решение на този проблем, отначало трябва да анализираме какво точно причинява възникването на хъркането. И колкото да не ни се иска да си признаем, ние сами си създаваме подобни неприятности – именно такива вредни навици като пушенето и преяждането са основните причини за хъркането, освен естествените физиологични причини. Затова от хъркане могат да страдат както мъже, така и жени, като с възрастта хъркането само се усилва.

Що се касае до начините за премахване на този неприятен проблем, съществуват редица средства, призвани да намалят или да напълно да премахнат хъркането. Най-интересното е, че официално регистрирани начини или медикаменти против хъркане няма, затова се налага да се доверим на съветите на познати или да се обърнем към народната медицина. Народни методи има много, но да обърнем внимание на най-ефективните от тях...
 Продължи
Категория: Забавление
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.05.2011 17:00
Полезно ли е чопленето на семки?   Познавате ли някой, който никога да не е чоплил семки? Да, обикновени, печени слънчогледови или тиквени семки. Няма такъв, нали?   Дори, в нашия технически век, интересът към семките не стихва. Търсачките са засипани с въпроси:   - Не е ли вредно да се ядат много семки   - Всичко за ползата от семките   - Пълнее ли се от семките   - Как се пекат семките   - Колко семки има в 1 кубичен метър   - Каква е печалбата от семките   - Могат ли бременните да ядат семки   - Печени семки за либидо...   Достатъчно е, по-нататък можем да не продължаваме. Защо е толкова изкусително яденето на тези малки пришълци от прериите на Северна Америка, пренесени в Европа от испанските конкистадори?  

Продължи
Категория: Забавление
Прочетен: 1159 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2011 21:12
Търсене

За този блог
Автор: rt20
Категория: Забавление
Прочетен: 112249
Постинги: 58
Коментари: 16
Гласове: 19
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Май, 2011  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол