Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересно и любопитно
Автор: rt20 Категория: Забавление
Прочетен: 112568 Постинги: 58 Коментари: 16
Постинги в блога от Юни, 2011 г.
 Колко пъти изпитвайки мъчителна жажда се спираме пред хладилната витрина с газираните напитки? Купуваме запотена бутилка Кола или фунийка сладолед?

Употребяваме множество напитки, но повечето хора не се замислят дали са полезни или вредни за нашия организъм. Нека поговорим за някои от тях.
 
Продължение:

Категория: Забавление
Прочетен: 1226 Коментари: 0 Гласове: 1
 Интересни факти за Втората Световна Война



Интересни факти за Втората Световна Война

 

Няколко интересни факта за втората световна война, събрани от случайни сайтове в Интернет. Те са по скоро „забавни“ отколкото исторически, но все пак:

 

Първият Немски военнослужещ убит през втората световна война е убит от Японци (Китай 1937), първият Американски от Руснаци (Финландия 1940), като най-високия ранг на убит Американец през войната е бил Лт. Ген. Lesley McNair убит от U.S. Army Air Corps – толкова за съюзниците.

Най-младият Американски военнослужещ е бил дванадесет годишният Calvin Graham. Той е ранен и в последствие разжалван заради укриването на истинската си възраст.

Война продължение

 

Категория: Забавление
Прочетен: 3427 Коментари: 1 Гласове: 1

Лято… Жега… Жажда… Точно през лятото сладоледът е вашият най-добър приятел! Сметанов, шоколадов, плодов..- всевъзможни видове ни мамят отвсякъде. Свикнали сме да си купуваме, но не се замисляме, че можем и сами да си го приготвим. Хайде да бягаме в кухнята и след това да изненадаме домашните си с истински сладолед, а не с „бои и химикали“ или нещо подобно.

Да започваме! Да започнем със шоколадовото лакомство.




Категория: Забавление
Прочетен: 1434 Коментари: 0 Гласове: 1

Почти всички смятаме кучетата за умни животни. Кучето е стар и проверен приятел на човека и това е неопровержима истина. За времето, през което общуваме с тях са създадени стотици кучешки породи. На въпроса „Коя порода е най-умна?“ неотдавна отговориха британските учени.

В хода на изследванията на интелектуалните способности на нашите четириноги приятели учените установяват следното. Обикновеното куче, според развитието, си съобразява като двегодишно дете и разбира смисъла (по-точно го улавя) на около 160 думи. Има и по-ерудирани, способни да разбират до 250 думи. В областта на аритметиката те не отстъпват на три- и даже четири-годишни малчугани. В социално развитие кучетата са още по-развити и достигат нивото на подрастващите. Изследователите разделят породите кучета на „най-умни“ и „не много умни“.

Коя порода кучета е най-умна?

Продължение

Категория: Забавление
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове: 2
 Чесънът е един от най-древните и най-широко разпространени културни растения. Вече повече от шест хиляди години чесънът се използва в храната, но се използва и като природно лекарство. Родината му е Средна Азия, от там се разпространява в Египет, Мала Азия, страните на Европа и след това по целия свят.`

За лечебните качества на чесъна се споменава още в египетски папируси, на възраст над четири хиляди години, в Библията, в свещените книги на древна Индия и Китай. Популярността на чесъна по нашите земи е не по-малка, отколкото на Изтока и Юга. Древните народи, с негова помощ, са се лекували от заразни болести, включително и чума, разни други заболявания и от ухапване на змии.

Отдавна се смята, че хора, редовно употребяващи чесън в храната си, се отличават със смелост, мъжество, отлично здраве, повишени репродуктивни способности. Чесънът притежава мощно антибактериално действие. Намиращото се в състава му лекарствено вещество алицин, разредено дори в пропорция 1:125 000, възпрепятства развитието на множество болестотворни бактерии, в това число и на причинителите на тифа. Пресният сок от чесън е бил използван за лечение на рани по време на военни действия. Изследването на алицина е показало, че спектърът му на влияние върху болестотворните бактерии е по-широк, дори от този на пеницилина.
 Още в тук

Категория: Забавление
Прочетен: 1256 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: rt20
Категория: Забавление
Прочетен: 112568
Постинги: 58
Коментари: 16
Гласове: 19
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2011  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол