Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересно и любопитно
Автор: rt20 Категория: Забавление
Прочетен: 112262 Постинги: 58 Коментари: 16
Постинги в блога от 21.09.2010 г.
 От къв зор ми искат личните данни навсякъде ?  Въпрос във отговор.бг


 От АНОНИМЕН:

От къв зор ми искат личните данни навсякъде ? Какво ги правят ? Този саит наприемр защо му е да знае (освен за да ми пуска спам) кои съм и откъде съм ? Как ми гарантира че няма да бъдат откраднати данните, след като хората хакват саитове/сървари на проекти стурващи милиони (поне 10 сървара на за мморпг) и дори 100ци милиарди (майкрософт), и ако все пак ги загуби, кои му търси отговорност ?

Пояснение от aвтора:
Еи това е аз задавам въпрос, отгоарят ми с 
1) "Много ти е дълъг въпроса, незнам отговора и нищо няма да кажа"
2) Изискване за дефиниця на словосъчетание от въпросът ми... при това става дума за термин които ако поптиаме дори 10 слчуайни циганки в следпенсионна възраст ще отговорят без да се замислят.(при това от админ лол)

Интерсно ми е какъв ли ще е отговор 3


ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА АДМИНА пояснявам : 
Има ли основателна причниа да ми искат личните данни (различни от потребителско име/парола/поща/години) разни СУЧАЙНИ (сайтовете за запознаства наприер, или пък онлайн магазини естествено не попадат в тази категория) сайтове ? И един такъв случаен саит (като примерно този) ако поради една или друга причина неуспее да защити данните ни какво става ?

Пояснение от aвтора:
След отговор номер 3 пояснявам :
Не питам какво правят или не правят потребителите. Питам каква е причнината да искат тия данни, и има ако има таква аз какво печеля след като ОПРЕДЕЛЕНО мога да загубя като си ги давам? Явна има прична някаква и преполагам все някои ще я знае ! АКо не я знаете или поне не я преполагате - моля не пишете глупости. 

п.с 
Хващам се на бас, че и следващия отговор ще е не по-малко смислен от досегашните!

Пояснение от aвтора:
Пояснение 3
Драги ми незнайковци, първо искам да ви обърна внимание, че това не е дискуционен форум, затова не го превръщайте в такъв. Ясно се вижда, че дори и админите в тоя сайт не знаят това! 
Ако ще го обръщате на форум (визирам 2та админа) - моля дайте ми възможност да отговоря поне .... #$%#$%@% !
Въпорсът ме е елементарен : Какво ги правят тия данни ? 
Нито един от отговорите не ми помага, което от своя страна ми пречи. Не виждам смисъла от това да давате безмислени отговори. 
Моля всеки отговор които не е "правят ги ТОВА" да се самоцензурира (препоръчвам използването на 220 V за целта.. така най-ефикасно и доживотно няма да се налага да си губи времето в даване на безмислени отговори на въпроси които тои намира за още по безмислени)
Явно този сайт служи не за да дава отговори, а като поле за изява на некомпетентни празнословци... 
 
 Отговори:
#1
 много въпроси бре с тес твойте данни нищо не може да се напрай тъй чи ни съ притснявай даже и егн-ту да ти знам ко мога да напрая
 #2 Админ
 Здравейте, Кои данни мислите, че са лични на този сайт (видими или невидими) ?
Не мисля, че по каквито и да са данни от регистрацията може да се идентифицира някой, всеки може да напише измислено име или просто да не напише нищо.

Ако имате предложение за премахване или промяна на полетата от регистрацията, напишете ги като пояснение към този въпрос.

И все пак ми е интересно цитата " (освен за да ми пуска спам) " за какво се отнася?  
 #3
А те като искат лични данни едва ли вярват че хората ги дават. Повечето хора дават нещо приблизително. Дават точни данни само на банки, държавни учреждения, мобилни оператори и при по-сериозни покупки от интернет. Е има и такива дето са откровени. Или по-скоро наивни.
 #4 чико
Ами какво ти пука Давай фалшиви данни ако искаш да си анонимен Лични данни се дават там където трябва да плащаш нещо иначе е пълна простотия и незаконно, но пък и ти не си Роман Абрамович, та да се притесниш, че ще ти източат някой милиард или ще ти прехвърлят Челси на Черноморец
 #5 админ 
Привет,
Като добавка ще кажа, че гостподинът/госпожата или госпожицата задаващ/а въпроса е време да изясни за себе си какво са лични данни. То и в закона за защита на личните данни не е изяснено какво е точно, само е дадено едно изречение, което може да се тълкува по много начини. Какво Ви кара да си мислите че името и още някаква информация представляват лични данни?! Ние не надничаме в личните ви карти, не можем да удостоверим информацията която подавате на сайта ни, и именно това разграничава информацията от лични данни. А отделно бих попитал защо сайтовете за запознанства не попадат в тази категория или пък онлайн магазините? Значи според Вас, човек по-лесно би си дал данните си на онлайн магазин, отколкото на случаен сайт. Пред закона и двата сайта са еднакви, тъй като нито зад единия сайт, нито зад другия стоят легитимирани администратори на лични данни по смисъла на ЗЗЛД. Има си условия на сайта, не е редно да се регистрирате, ако не сте приели условията за ползване. Никой не ви насилва да използвате услугите на някое интернет приложение. Съгласете се с мен, че е по хубаво зад някой въпрос да пише Петър еди кой си от Бургас на 34 години вместо анонимен1 или йгйкгхйкгх. Все пак като четеш отговор на някого е по-добре да имаш представа дали е на 16 години или на 40 години. Все пак е хубаво да имаш представа дали е мъж или жена. Това са повече статистически данни необходими за нормалната работа отколкото лични данни. Изяснете се за себе си първо какво са лични данни.
#6
 Съгласна съм с admin реално погледнато – във всеки голям магазин и бензиностанция има камери – а лицето на човек е лични данни. Всеки прави собствения си избор – дали да посещава тези обекти, респ. и регистрацията в различни сайтове. На мен винаги ми е било абсурдно – че държавата допуска показност на лични данни – като Търговския регистър – където са видими имена, ЕГН-та, адреси, подписи и печати на вс. фирми – регистрирани в България. Нещо повече – годишните декларации са качени – което води до заключение какви е и финансовата история на фирмата. Искането на така наречените лични данни в сайтовете – са формалност.
#7
 1) Това, че не знаеш си е твои проблем, и нас не ни интересува това - Ххахаа по-тъп от тоя няма !
2) Админе - имаш си саит като не ти е ясно пусни въпрос бе ахахахха ДАЖЕ админа на отговор.бг.... всъшност то има логика - ясно стана защо е напрвен тоя саит - админа има нужда да му се отговаря и обеснява надъъълго и нашироко.
3) Мдам, както беше лафа - това го знае всяко хлапе, само че, не е това отговрът на въпосът. Което от своя страна те подрежада наред, или по скоро отзад тези хлапета.
4) Е това е чико - кажи им го! Така де, ако не беше ти да им го кажеш, те будалите щяха да дааават данни ...само че, за целта си направи блог.Някак по-удобно е. Тук между хилядите отговори никои няма да те види, да те оцени - ти нали това искаш ?
5) Привет или здравейте или като ти харесва там повече. Чакай да ти го кажа пак, ние тук по 100 пъти се поздравяваме ;) Привет господине/госпожо/госпожице (или предпочитате друго?) админ/ке/че. Радваме се да видим, че четете законите, и още повече се радваме, че не надничате в личните ни карти. Пак въпроси .. Така да видим. Как и кога и защо точно приехме, че името на човека и "още някакава информация" са личнни данни ? Може би вместо това трябваше да е цветът на косата ? Или броя на пръстите на левия крак ?
Сайтовете за спознаства не са ви ясни ? Ема как, то там ако не ви е ясно защо си давате данните то ..... Отностно онлайн магазини - няма как .. ако иска да купи ще си каже - на кого да му пратят стоката, ако не иска ... А и там уж такова, сертификати имат,едно друго. Ако не ви пречи, моля г-н/г-жо/г-це/** админ дайте си данните и най-вече кредината карта насам. При това не в случаен саит а именно във вашия си ги даите ... да ги видим така, защо ги криете ? Съгласете се със .... себе си, че Аз (според вас) прдпочитам да си говоря не с "админ 1" от неизвестен пол и години все пак хехееххе
Така за домашно да изясним за себе си какво аджеба са лични данни и доколко те помагат на нормалната статистическа работа.. Колкото и мистириозна и тайнствена да е тя. Всъшност защо не ни просветлите ? Може пък да отговорите по върпоса.
6) Така така, а в небето има птички, и звездички, и ... сателичета. Ето и на вас нещо ви е интересно, за жалост сте объркали функцията "задай нов въпрос" със "(не) дай (не) нов отговор". Така и така сте почнали , може би ще ни кажете с какво още сте и/или не сте съгласна ? Не се притеснявайте, само моля, направете си личен сайт!
Може би ще ви се стори познато но:
Това е въпрос не за бензиностанции, а за саитове. И не за снимки, а за имена адреси, и прочие данни. И не ги показват, а ги крият. И най-вече ги изискват като "задължителни" на повечето места. 
****
В истории и със сравнения. Така се говори на масите. С притчи. С приказки. И с чалга. Аз не разбирам много от полседните. Затова вместо това ще ви попитам: 
Защо не ви искат 3те имена точен адрес (държава, град улица..) телефон, възраст и т.н във примерно ........ баничарницата ? Или като си купувате кисело млекце, защо не ви карат да си правите акаунт ? А ?! Да попитам аз тук, те как могат да я карат "без данни за статистически" там нещо си ?? А кажете де ? Ама не ми казвайте ТУК !! Тук е зададен друг въпрос ! Така и така има 6 спама, предполагам 1 повече само би могъл да намали броиката (парадоксално нали)...

 ТЕМАТА ЗАКЛЮЧЕНА
Категория: Забавление
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: rt20
Категория: Забавление
Прочетен: 112262
Постинги: 58
Коментари: 16
Гласове: 19
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2010  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол